Croissant-pizza med bresaola och pecorino

Gillar man inte tryffelsmak är pizzan god även med vanlig pecorino eller mildare parmesan. Toppa pizzan precis före servering.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 croissantdeg - färsk eller 2 plattor fryst smördeg  (340 g)
  • 0,5 fänkålsstånd
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 krm salt
  • 2 msk färskost - naturell
  • 3 msk crème fraiche - lätt
  • 80 g bresaola - i tunna skivor
  • 30 g rucola
  • 1 msk crema di balsamico
  • 50 g tryffelpecorino

Gör så här

  1. Sätt ugnen på  200°. Kavla  ut degen  eller degplattorna till knappt dubbel storlek. Croissantdegen som blir över kan sparas i kylen och senare rullas ihop till croissanter.

  2. Skär ut två hjärtan ur degen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg 12–15 min. Låt svalna.

  3. Ansa och hyvla fänkålen och blanda med 1 msk olja, citronsaft och salt. Rör ihop färskost och crème fraiche.  Bred försiktigt ut krämen på bottnarna.

  4. Fördela  fänkålssallad och bresaola på bottnarna. Ringla över crema di balsamico och strö på rucola. Hyvla över tryffelpecorino. Ringla  över 1 msk olja och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!