Crispy fish-burgare med rödkålsslaw och guacamole

Crispy fish-burgare med rödkålsslaw och guacamole är en krispig och knaprig hamburgare. Det är viktigt att mixa färsen  hastigt, ca 1/2 minut, för att burgaren inte ska bli seg.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 g vit fiskfilé - t ex torsk
  • 0,5 citron
  • 1 ägg
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 dl panko - (japanskt ströbröd)

Semitorkade tomater

  • 200 g körsbärstomater

Rödkålsslaw

  • 300 g rödkål
  • 0,5 rödlök - liten
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk koriander - finhackad
  • 1 msk ingefära - färskriven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Guacamole

  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 0,5 lime
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • hamburgerbröd
  • ärtskott

Gör så här

  1. Semitorkade tomater: Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Torka mitt i ugnen ca 1 timme, tills saften torkat in.

  2. Rödkålsslaw: Skala löken. Finstrimla kål och lök, gärna på mandolin eller med osthyvel. Blanda strimlorna med övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar.

  3. Guacamole: Halvera och kärna ur avokadon. Skala och riv i vitlöken. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda limeskal och limesaft med avokadon och krydda med salt och peppar.

  4. Fiskburgare: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken hastigt till färs i en matberedare. Tillsätt citronskal, ägg, chiliflakes, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.

  5. Vänd burgarna i panko och grilla dem 3–4 min på varje sida, tills de fått fin färg och är genomgrillade.

  6. Lägg burgarna i hamburgerbröd med guacamole, rödkålsslaw och torkade tomater. Toppa med ärtskott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!