Crêpesrullar med spenat, lax och pepparrot

Crêpesrullar med spenat, lax och pepparrot är enkla att förbereda. De kan stekas dagen före servering, och fyllas strax före servering.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk rödbeta - fint riven
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 100 g färskost - naturell
  • 1 msk pepparrot - finriven
  • 150 g lax - kallrökt, i tunna skivor
  • 2 msk kapris
  • 50 g babyspenat

Gör så här

  1. Vispa samman mjölk, mjöl och riven rödbeta. Tillsätt ägg och salt och vispa till en slät smet. Låt stå ca 5 min.

  2. Stek ca 4 tunna pannkakor av smeten i smör på medelvärme. Låt kallna.

  3. Bred ut färskost på pannkakorna. Strö över pepparrot. Lägg på lax, kapris och spenat. Rulla ihop till fasta rullar och lägg dem kallt till servering.

  4. Skär bort kanterna på rullarna och skär dem sedan i ca 2 cm breda bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!