Crépescannelloni med spenat och ricotta

Prova denna underbara variant av cannelloni - crépes med en fyllning av spenat, ricotta och parmesan, mums!
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Pannkakssmet

  • 2,5 dl siktat dinkelmjöl - eller vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Fyllning

  • 200 g babyspenat - färsk, ca
  • olivolja
  • 250 g ricottaost
  • 1 äggula
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 krm muskotnöt - riven
  • salt
  • peppar - nymald

Ostsås

  • 50 g smör
  • 0,5 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl parmesan - riven
  • salt
  • peppar - nymald

Gör så här

  1. Pannkakor: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.

  2. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.

  3. Om inget smör används i smeten, smält smör i en stekpanna vid gräddningen och häll i ett tunt lager pannkakssmet.

  4. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna, cirka 3⁄4 dl smet per pannkaka. Låt dem kallna.

  5. Fyllning: Fräs spenaten i lite olivolja, så den precis sjunker ihop. Låt kallna och hacka spenaten. Blanda ingredienserna till fyllningen. Salta och peppra.

  6. Ostsåsen: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Sjud såsen i cirka 5 minuter, rör då och då. Ta från värmen och blanda i osten. Smaka av med salt och peppar.

  7. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Skär varje rulle i 6 bitar.

  8. Ställ rullarna med snittytan upp i en smord ugnsfast form. Häll över såsen. Gratinera högt upp i ugnen i cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök