Crépescannelloni med spenat och ricotta

Prova denna underbara variant av cannelloni - crépes med en fyllning av spenat, ricotta och parmesan, mums!
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Pannkakssmet

  • 2,5 dl siktat dinkelmjöl - eller vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Fyllning

  • 200 g babyspenat - färsk, ca
  • olivolja
  • 250 g ricottaost
  • 1 äggula
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 krm muskotnöt - riven
  • salt
  • peppar - nymald

Ostsås

  • 50 g smör
  • 0,5 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl parmesan - riven
  • salt
  • peppar - nymald

Gör så här

  1. Pannkakor: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.

  2. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.

  3. Om inget smör används i smeten, smält smör i en stekpanna vid gräddningen och häll i ett tunt lager pannkakssmet.

  4. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna, cirka 3⁄4 dl smet per pannkaka. Låt dem kallna.

  5. Fyllning: Fräs spenaten i lite olivolja, så den precis sjunker ihop. Låt kallna och hacka spenaten. Blanda ingredienserna till fyllningen. Salta och peppra.

  6. Ostsåsen: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Sjud såsen i cirka 5 minuter, rör då och då. Ta från värmen och blanda i osten. Smaka av med salt och peppar.

  7. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Skär varje rulle i 6 bitar.

  8. Ställ rullarna med snittytan upp i en smord ugnsfast form. Häll över såsen. Gratinera högt upp i ugnen i cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!