Crêpes

Recept på Crêpes. Rätten passar utmärkt som en enkel lunch eller lättare middag.
Allt om Mat
Crêpes
Crêpes Foto: Holger Edström

Crêpessmet

  • 2 ägg
  • 1,2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 3 msk smör

Fyllning

  • 200 g sparris - färsk
  • 300 g skinka - i tunna skivor, färsk
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 100 g ädelost

Gör så här

  1. Vispa samman alla ingredienser till crêpessmeten. Låt stå 10 min och stek sedan 6-8 crêpes i smör.

  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Ta upp och skölj den under rinnande kallt vatten.

  3. Sätt ugnen på 250°. Strimla köttet och stek det 3-4 minuter. Krydda med cayennepeppar och salt. Smula ner ädelost i crème fraiche och rör om.

  4. Fördela fyllningen i crêpes och lägg dem i en ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen 8-10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?