Crème Ninon med grillad pilgrimsmussla

Grillade pilgrimsmusslor med creme ninon är en klassisk förrätt som kan förberedas och värmas vid servering. Grilla pilgrimsmusslorna strax före servering.
Johannes Videhult
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 0,5 gul lök
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 4 dl gröna ärter - (frysta)
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt - + 1 krm
  • 1 krm vitpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 krm vitvinsvinäger - ev lite
  • 4 pilgrimsmusslor - stora
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör tills den är mjuk. Tillsätt ärter, vin, vatten och grädde och låt koka ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Gnid in musslorna med olja. Grilla dem hastigt, ca 1 minut på varje sida. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Trä upp musslorna på träspett.

  3. Häll upp soppan i skålar eller burkar och lägg ett spett tvärs över. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!