Crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana

Recept på crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana. Serveras ljumma. Har crêpsen hunnit kallna kan de värmas några sekunder i mikron sedan de fyllts.

Crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör

Päron

  • 3 päron
  • 50 g pekannötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk citron - pressad

Smetana

  • 2 dl smetana
  • 2 msk lönnsirap

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa ägg, mjöl, mjöl, socker och salt till en klimpfri smet. Smält smöret i en stekpanna och häll det i smeten. Stek 8 tunna pannkakor av smeten och lägg dem undan för undan på ett bakplåtspapper.

  2. Päron: Skala, kärna ur och skär päronen i små tärningar. Grovhacka nötterna. Stek päronbitarna i smör och socker tills de fått fin färg. Ringla över citronsaften och blanda i nötterna.

  3. Fördela päronblandningen på pannkakorna och rulla eventuellt ihop dem. Smaksätt smetanan med lönnsirap och servera till de päron- fyllda crêpsen. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?