Creamed corn med chili och koriander
Creamed corn med chili och koriander kommer från den amerikanska södern. Den passar fint till texmex-buffé, grillad kyckling eller kött.
Ingredienser
-
1 burk
majs
- (340 g)
-
1
vitlöksklyfta
-
1 msk
smör
-
2 krm
chiliflakes
-
3 dl
vispgrädde
-
0,5
lime
-
0,5 kruka
koriander
-
2 krm
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Häll majsen i ett durkslag och låt den rinna av. Skala och riv vitlöken.
-
Fräs vitlöken på låg värme i smöret med chiliflakesen. Tillsätt grädde och majs och sjud utan lock på svag värme ca 10 min.
-
Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet. Repa bladen från koriandern och grovhacka dem.
-
Häll över hälften av majsen i en mixerkanna och mixa den grovt. Häll tillbaka den mixade majsen i kastrullen och blanda ner limeskal och koriander. Krydda med salt och peppar.