Creamed corn med chili och koriander  

Creamed corn med chili och koriander kommer från den amerikanska södern. Den passar fint till texmex-buffé, grillad kyckling eller kött.

Anna Wendt
Creamed corn med chili och koriander  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 burk majs - (340 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 krm chiliflakes
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 lime
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Häll majsen i ett durkslag och låt den rinna av. Skala och riv vitlöken.

  2. Fräs vitlöken på låg värme i smöret med chiliflakesen. Tillsätt grädde och majs och sjud utan lock på svag värme ca 10 min.

  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet. Repa bladen från koriandern och grovhacka dem.

  4. Häll över hälften av majsen i en mixerkanna och mixa den grovt. Häll tillbaka den mixade majsen i kastrullen och blanda ner limeskal och koriander. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?