Creamed corn med chili och koriander  

Creamed corn med chili och koriander kommer från den amerikanska södern. Den passar fint till texmex-buffé, grillad kyckling eller kött.  
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 burk majs - (340 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 krm chiliflakes
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 lime
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Häll majsen i ett durkslag och låt den rinna av. Skala och riv vitlöken.

  2. Fräs vitlöken på låg värme i smöret med chiliflakesen. Tillsätt grädde och majs och sjud utan lock på svag värme ca 10 min.

  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet. Repa bladen från koriandern och grovhacka dem.

  4. Häll över hälften av majsen i en mixerkanna och mixa den grovt. Häll tillbaka den mixade majsen i kastrullen och blanda ner limeskal och koriander. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!