Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Couscoussallad med rostade grönsaker och buffelmozzarella

Recept på couscoussallad med mozzarella. En matig sallad där de rostade ­grönsakerna ger couscousen en ­härlig saftighet.

Petra Lindstrand
Couscoussallad med rostade grönsaker och buffelmozzarella
Couscoussallad med rostade grönsaker och buffelmozzarella
Couscoussallad med rostade grönsaker och buffelmozzarella
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dl couscous
  • 400 g körsbärskvisttomater
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 1 aubergine
  • 2 tsk timjan
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 140 g oliver - örtmarinerade, gröna eller svarta
  • 200 g buffelmozzarella
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera tomaterna. Halvera, kärna ur och grovtärna paprikan. Skala och tärna auberginen.

  2. Lägg grönsakerna på en plåt. Blanda med 2 msk olja, timjan, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut och låt svalna. Ringla över 1 1/2 msk vinäger.

  3. Häll couscousen i en skål och häll över 1 msk olja. Koka upp 2 1/2 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt den heta buljongen över grynen, rör runt och täck med ett lock. Låt svälla i ca 5 min. Rör upp grynen med en gaffel.

  4. Vänd ihop couscousen med grön­saker och oliver. Lägg på ett fat och servera med mozzarella och sallad.

Vad tyckte du om receptet?