Couscoussallad med halloumi och rostad mandel

Couscoussallad med fänkål är en sallad med lite nordafrikansk inspiration. Harissa finns både som kryddpasta i burk eller tub och som torkad krydda.
Charlotte Jenkinson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 fänkålsstånd - (ca 250 g)
  • 100 g halloumiost
  • 0,5 msk olivolja

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk harrissapasta
  • 1 krm kanel - mald
  • 1 krm spiskummin - mald
  • 1 tsk honung - flytande
  • 2 krm salt

Garnering

  • 1 dl mandel - flagad
  • 0,5 kruka mynta
  • 0,5 granatäpple

Gör så här

  1. Dressing: Blanda olja, citronsaft, harissa, kanel, spiskummin, honung och salt. Låt dressingen stå ca 30 min.

  2. Koka upp vatten och salt. Blanda ner couscousen, lägg på lock och ta bort från värmen. Låt stå ca 10 min. Blanda om så att det blir luftigt och lägg upp på ett fat. Ansa och skär fänkålen tunt, gärna på mandolin. Fördela den på couscousen.

  3. Skär halloumin i skivor. Stek skivorna i olja i en stekpanna på medelvärme ca 3 min på varje sida. Fördela dem på couscousen.

  4. Rosta mandeln i torr stekpanna tills den fått fin färg. Hacka myntan. Plocka ut granatäppelkärnorna över en skål eller bunke. Ringla dressingen över salladen. Garnera med granatäppelkärnor, mynta och flagad mandel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!