Couscousfat med pumpa och feta

Den här rätten är inspirerad av tabbouleh, fast ingredienserna (så som pumpa) är helt nya. Servera den ljummen eller kall.
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 citron
  • 1 pumpa - (ca 800 g) klyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 200 g fetaost

Tillbehör

  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Strimla basilikan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla skalet och pressa saften ur halva citronen. Blanda couscousen med basilika och citronsaft.

  2. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Fräs pumpabitarna mjuka i olja i en stekpanna ca 15 min. Krydda med salt och 1 krm peppar.

  3. Blanda pumpa och couscous på ett fat. Fördela grovsmulad fetaost och citronskal över. Mal över 1 krm peppar och servera med yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!