Couscous med päron och blue cheese-dressing

Om man vill ha en varm sallad kan päronklyftorna stekas i smör 2-3 minuter.
Elisabeth Johansson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 2 päron
  • 2 endivesallad - röda
  • 1 paprika - orange
  • 1 dl cashewnötter

Blue cheese-dressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 50 g blåmögelost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Kärna ur och skär päronen i klyftor. Bryt loss endivebladen. Kärna ur och strimla paprikan.

  3. Mixa matyoghurt och ost med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda couscous, päron, endive och paprika. Strö över nötterna och servera med dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!