Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Couscous med curry, räkor och mangoyoghurt

Recept på currycouscous med räkor och mangoyoghurt. De gröna kikärterna ger gott om protein till rätten.

Couscous med curry, räkor och mangoyoghurt
Couscous med curry, räkor och mangoyoghurt
Couscous med curry, räkor och mangoyoghurt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 300 g räkor i lag - eller frysta
  • 1 rödlök
  • 1 msk curry
  • 1 påse kikärter - gröna, frysta (350 g)
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mango chutney - gärna stark
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av eller tina dem enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Fräs den i 2 msk olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt curryn och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll på 6 dl vatten och låt koka upp. Blanda i couscous. Ta kastrullen åt sidan och låt stå ca 5 min. Krydda couscousen med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Blanda yoghurt och mango chutney. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Koka kikärterna enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner kikärter och räkor i couscousen. Servera med såsen.

Vad tyckte du om receptet?