Couscous med curry, räkor och mangoyoghurt

Recept på currycouscous med räkor och mangoyoghurt. De gröna kikärterna ger gott om protein till rätten.
Couscous med curry, räkor och mangoyoghurt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 300 g räkor i lag - eller frysta
  • 1 rödlök
  • 1 msk curry
  • 1 påse kikärter - gröna, frysta (350 g)
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mango chutney - gärna stark
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av eller tina dem enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Fräs den i 2 msk olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt curryn och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll på 6 dl vatten och låt koka upp. Blanda i couscous. Ta kastrullen åt sidan och låt stå ca 5 min. Krydda couscousen med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Blanda yoghurt och mango chutney. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Koka kikärterna enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner kikärter och räkor i couscousen. Servera med såsen.

Vad tyckte du om receptet?