Cookiebites (små cookies)

Torkad frukt, choklad och nötter ger den energikick som du snabbt kan behöva på skridskoturen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat

Smaksättning 1

  • 2 dl pecannötter - eller valnötter
  • 100 g choklad - ljus hackad

Smaksättning 2

  • 1,5 dl havregryn
  • 50 g papaya - torkad, i bitar
  • 50 g vit choklad - hackad
  • 1 dl hasselnötter - hackade

Gör så här

  1. Vispa smör, florsocker, socker och vaniljsocker i en bunke med elvisp. Tillsätt ägget och rör i mjölet blandat med bikarbonat.

  2. Vänd för hand i någon av de två smaksättningarna.

  3. Dela degen i två bitar. Rulla varje bit till en rulle, ca 2 cm i diameter, och linda in den i smörgåspapper. Lägg i frysen ca 1 timme.

  4. Sätt ugnen på 200°. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt kakorna svalna på galler.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!