Confiterat ankbröst med haricots verts

Romanesco, sojabönor och rostad vitlöksdressing med kapris passar finfint till den långsamt tillagade fågeln.
Mitt Kök
THOMAS CARLéN
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2 ankbröst - cirka 700 g
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk salvia - hackad
  • 1 msk persilja - hackad
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ankfett - à 170 g

Dressing

  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar
  • 1 msk persilja - hackad
  • 2 msk kapris

Till serveringen

  • 150 g haricots verts
  • 1 huvud romanesco
  • 250 g sojabönor
  • kapris

Gör så här

  1. Torka av ankbrösten och snitta ett rutmönster i fettet. Bryn ankbröstet med den feta sidan nedåt i en het stekpanna i 3 minuter. Vänd och bryn den andra sidan 1 minut. Salta och krydda köttet med svartpeppar, salvia och persilja. Lägg ankbrösten i en trång gryta. Skala och skär schalottenlök och vitlöksklyfta i skivor och lägg i grytan.

  2. Sätt ugnen på 100 grader. Smält ankfettet i en kastrull och häll över ankbrösten. Lägg på lock och ställ i nedre delen av ugnen i cirka 2 timmar. Låt kallna. Ta upp brösten och skrapa av fettet. Skär upp i tunna skivor.

  3. Dressing: Skala och fräs vitlöksklyftorna på medelvärme i en kastrull med olivolja tills de är gyllenbruna. Mixa samman med mixerstav. Tillsätt crème fraiche, mjölk och äppelcidervinäger. Smaka av med salt, peppar, persilja och kapris.

  4. Koka haricots verts, romanesco i buketter och sojabönor i lättsaltat vatten, 3-4 minuter, och servera som grönsaksbädd på tallrikarna. Lägg skivor av ankbröstet ovanpå och ringla över dressingen. Garnera med kapris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök