Confiterat ankbröst med haricots verts

Romanesco, sojabönor och rostad vitlöksdressing med kapris passar finfint till den långsamt tillagade fågeln.
Mitt Kök
THOMAS CARLéN
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2 ankbröst - cirka 700 g
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk salvia - hackad
  • 1 msk persilja - hackad
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ankfett - à 170 g

Dressing

  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar
  • 1 msk persilja - hackad
  • 2 msk kapris

Till serveringen

  • 150 g haricots verts
  • 1 huvud romanesco
  • 250 g sojabönor
  • kapris

Gör så här

  1. Torka av ankbrösten och snitta ett rutmönster i fettet. Bryn ankbröstet med den feta sidan nedåt i en het stekpanna i 3 minuter. Vänd och bryn den andra sidan 1 minut. Salta och krydda köttet med svartpeppar, salvia och persilja. Lägg ankbrösten i en trång gryta. Skala och skär schalottenlök och vitlöksklyfta i skivor och lägg i grytan.

  2. Sätt ugnen på 100 grader. Smält ankfettet i en kastrull och häll över ankbrösten. Lägg på lock och ställ i nedre delen av ugnen i cirka 2 timmar. Låt kallna. Ta upp brösten och skrapa av fettet. Skär upp i tunna skivor.

  3. Dressing: Skala och fräs vitlöksklyftorna på medelvärme i en kastrull med olivolja tills de är gyllenbruna. Mixa samman med mixerstav. Tillsätt crème fraiche, mjölk och äppelcidervinäger. Smaka av med salt, peppar, persilja och kapris.

  4. Koka haricots verts, romanesco i buketter och sojabönor i lättsaltat vatten, 3-4 minuter, och servera som grönsaksbädd på tallrikarna. Lägg skivor av ankbröstet ovanpå och ringla över dressingen. Garnera med kapris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!