Confiterade anklår med bitter sallad, roquefortost och hasselnötter

Confiterade anklår med bitter sallad, roquefortost och hasselnötter är en lyxig sallad. Confiterade anklår finns att köpa i konservburk eller i lösvikt i delikatessbutiker.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 confiterade anklår - (à 150 g)
  • 1 rosésalladshuvud - litet
  • 1 endive - liten
  • 3 msk hasselnötsolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g ost
  • 2 msk hasselnötter - rostade
  • 25 g vattenkrasse

Tillbehör

  • baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°, gärna varmluft. Lägg anklåren på en plåt och värm dem mitt i ugnen 10–15 min, tills de fått fin färg och har knaprigt skinn.

  2. Riv sallad och endive i stora bitar. Fördela salladen på ett fat.

  3. Vispa ihop olja, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar.

  4. Ringla dressingen över salladen och lägg på anklåren. Toppa med smulad ost, nötter och vattenkrasse och servera med baguette.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!