Cocktailsås med gin

Cocktailsås med gin är en klassisk amerikansk sås som man serverar till bland annat räkor. Men den går bra att servera till alla möjliga skaldjur. Här har vi gjort en variant där vi har lagt till gin. Såsen kan göras dagen före festen.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dl ketchup
  • 3 msk pepparrot - riven
  • 2 msk citron - pressad
  • 4 - 5 droppar tabasco
  • 1 msk gin
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med eventuellt mer tabasco om du vill ha såsen riktigt stark.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!