Clementincumberlandsås

Den syrliga såsen passar utmärkt till kycklingleverpastejen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 clementiner
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk colman's senapspulver
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 msk whisky
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse

Gör så här

  1. Skala clementinerna. Behåll skalet från en och skär det i fina tärningar.

  2. Kör clementinerna i mixer och lägg dem i en rostfri kastrull, ta eventuellt bort stora hinnor. Koka alla ingredienser utom majsstärkelsen 5-10 min. Rör ut majsstärkelsen i 1 msk vatten och vispa i såsen. Låt koka upp. Låt såsen kallna och servera den kall till kycklingleverpastejen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!