Citrussallad med nötströssel (även gott till gröten och yoghurten!)

Citrussallad med kokos- och nötströssel är gott när som helst under dagen, frukost, mellanmål eller som dessert. Får du sallad över så spara i en burk med lock och servera med gröt, fil eller yoghurt nästa dag.

Emmy Lundström
Citrussallad med nötströssel (även gott till gröten och yoghurten!)
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 2 blodgrape
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl hasselnötter - rostade
  • 1 dl kokos - rostade
  • 1 kruka mynta

Tillbehör

  • ev yoghurt

Gör så här

  1. Skär bort skalet från 2 1/2 apelsin och grapefrukten. Skär frukten i skivor och lägg på ett fat.

  2. Pressa saften ur 1/2 apelsin. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Stöt kardemumman i mortel. Blanda apelsinsaften med vaniljfrön och kardemumma. Häll lagen över citrusfrukten.

  3. Grovhacka hasselnötterna. Blanda nötter och kokos och strö dem över citrussalladen. Grovhacka myntan och toppa salladen med bladen. Servera citrussalladen med yoghurt eller ät som den är.

  4. Tips! Nötströsslet kan varieras med andra nötter, till exempel pistasch-, val- eller pekannötter. Mandel passar också bra.

Vad tyckte du om receptet?

Sallad - till frukost, lunch och middag

Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader: