Citrusmarinerad linssallad med kallrökt lax

En riktigt fräsch sallad med gröna linser, sparris och kallrökt lax.
Mitt Kök
Citrusmarinerad linssallad med kallrökt lax
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 1 citron - pressad saft
  • 2 msk rapsolja
  • salt - peppar
  • 0,5 rödlök
  • 200 g kallrökt lax
  • 65 g rucola
  • 1 huvud hjärtsallad
  • 250 g grön sparris

Till garnering

  • timjan - färsk
  • citronskivor

Gör så här

  1. Skölj linserna och koka upp.

  2. Låt sedan sjuda i en kastrull med vatten grönsaksbuljongtärning, skalad schalottenlök, skalad vitlöksklyfta, lagerblad och timjan, cirka 15 minuter. Låt dem svala i kastrullen. Sätt gärna kastrullen i kallt vattenbad. Sila och ta bort lök, vitlök, lagerblad och timjan.

  3. Blanda linserna i en skål med citronsaft, rapsolja, tunna klyftor av rödlök och strimlad lax. Smaka av med salt och peppar.

  4. Fördela hjärtsallat och rucola i tallrikarna. Bryt av den nedersta torra delen på sparrisarna och skala dem under knoppen och dela stjälkarna. Fördela halvorna på tallrikarna. Garnera med timjan och citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök