Citruscouscous med grillade calamares

God nog utan, men med calamares blir hela rätten en upplevelse – det är läge att prova något nytt!
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl apelsiner - pressad saft
  • 3 dl couscous
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 gurka
  • 2 avokador
  • 1 mango
  • 5 salladslök
  • 1 dl basilikablad
  • 1 dl sötmandlar - rostade, salta, se separat recept

Servering

  • lime- och honungsyoghurt - se separat recept
  • grillad calamares - eller andra skaldjur (se recept)

Gör så här

  1. Pressa apelsinerna. Blanda saften med couscousgrynen, olivolja och salt och ställ grynen att svälla ca 15 min.

  2. Skala och tärna gurkan. Skala, kärna ur och skär avokado och mango i bitar. Ansa och skiva salladslöken. Strimla basilikan. Grovhacka den rostade mandeln.

  3. Blanda alla ingredienserna med den couscousen. Lägg upp på stort fat och toppa med grillade calamares.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!