Citronstekt brysselkål

Brysselkål, med sin speciella kombination av sötma och syrlighet, är Christian Fredrikssons favoritkål alla kategorier. Kan serveras både kall och varm.
Christian Fredriksson
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 1 kg brysselkål
  • 2 citroner
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen. Stek den i smör i en het stekpanna tills den fått fin färg.

  2. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  3. Häll vin och citronsaft över kålen och tillsätt sockret. Låt vin och citronsaft koka in under lock, ca 10 min. Krydda med citronskal, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!