Citronsill

En fräsch, syrlig citronsill som helst ska förberedas en vecka i förväg så att den hinner dra åt sig alla goda smaker ordentligt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 840 g sillfiléer - urvattnade

Ättikslag

  • 5 korianderfrön
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 gul lök - eller rödlök
  • 1 citron - saft och skal
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Citronlag

  • 1 citron
  • 1 purjolök - det gröna, 1 bit ca 10 cm
  • 8 cl gin

Gör så här

  1. Krossa korianderfrön och kryddpepparkorn grovt i en mortel. Skala och skiva löken. Koka upp ingredienserna till ättikslagen och låt den dra med kryddorna över natten.

  2. Skölj sillfiléerna. Sila bort kryddorna från lagen och täck dem med hälften av lagen. Låt sillen dra 5 dygn i kylskåpet. Spara den andra hälften av lagen i kylen.

  3. Häll lagen av sillen och skär filéerna på snedden i 2 cm breda skivor. Skär citronen i skivor. Varva citronskivor och sillbitar. Häll över gin och den sparade lagen. Låt stå i kylskåpet 1 dygn.

  4. Ansa och strimla purjolöken och garnera sillen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!