Citronsabayon med bär

Citronsabayon med bär är en syrlig dessert som passar bra efter middagen.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 citron
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl strösocker

Bär

  • 100 g björnbär
  • 100 g blåbär
  • 1 msk sirap - vit

Gör så här

  1. Blanda bären med sirapen. Skölj citronen noga i ljummet vatten.

  2. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Blanda citronsaft, äggulor och socker i en kastrull. Värm blandningen under kraftig vispning till en fluffig kräm. Blanda ner hälften av citronskalet.

  3. Häll upp sabayonen i glas. Strö över bären och resterande citronskal. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!