Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Citronrutor bakade i långpanna

Recept på citronrutor, syrliga och saftiga mjuka kakor bakade i en form eller liten långpanna.

Eva Nordlinder
Citronrutor bakade i långpanna
Citronrutor bakade i långpanna
Citronrutor bakade i långpanna
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Citronkräm

  • 3 ägg - medelstora
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 citron - stor, rivet skal
  • 5 - 6 msk citron - pressad

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, smör, strösocker och vaniljsocker, gärna i matberedare. Platta ut degen i fyrkantig form, ca 20 x 25 cm.

  2. Förgrädda bottnen mitt i ugnen 12–15 min.

  3. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 8–10 min. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand.

  4. Pudra florsocker på kakan och låt kallna innan den skärs i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på att baka mer med citron? Spana in några av våra favoriter här: