Citronrulltårta med blåbär

Rulltårta med lemon curd och blåbär. Supergod och lättbakad rulltårta till fest och fika. Mums!
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Citronrulltårta med blåbär

  • 3 ägg
  • 1,5 dl rårössocker - + 2 msk, gärna ekologiskt
  • 1 citron
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Fyllning

  • 250 g mascarponeost
  • 1,5 dl lemon curd
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g blåbär

Garnering

  • 50 g blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa ägg och 1 1/2 dl socker tills det blir ljust och pösigt. Tillsätt citronskalet. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt det lite i taget i äggsmeten. Blanda väl.

  2. Bred ut smeten i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper med 2 msk socker på. Dra bort papperet kakan gräddats på och låt bottnen kallna.

  3. Blanda samman mascarpone och lemon curd. Vispa grädden och blanda ner den. Bred ut fyllningen på bottnen. Strö på blåbären. Rulla ihop på längden. Rulla in den i bakplåtspapperet och lägg den i kylen, med skarven nedåt, ca 1 timme.

  4. Skär rullen i skivor och garnera med blåbär. Servera eventuellt med extra vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!