Citronripplad yoghurtglass med maränger och bär
Tid i glassmaskin:
Aktiv tid c:a 20 minuter
Recept på citronripplad yoghurtglass. Baka egna maränger av äggvitorna som blir över eller spara dem i frysen till ett annat tillfälle och använd köpta maränger i glassen.
Ingredienser
-
3 dl
vispgrädde
-
4
äggulor
-
1,5 dl
vit sirap
-
3 dl
turkisk yoghurt
-
2 msk
vatten
-
1 dl
lemon curd
-
2 dl
minimaränger
Tillbehör:
-
bär
- färska, t ex hallon eller jordgubbar
Gör så här
-
Blanda grädde, äggulor och sirap i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner yoghurten.
-
Ställ smeten i ett kallt vattenbad tills den kallnat.
-
Koka upp vattnet och häll det över lemon curden. Rör tills den blivit smidig.
-
Frys glassmeten i glassmaskin tills den har en krämig konsistens. Rippla i lemon curden och blanda i marängerna. Lägg över glassen i en bunke och ställ den i frysen fram till servering.
-
Skeda upp glassen i glas och servera med bär.