Citronripplad yoghurtglass med maränger och bär

Recept på citronripplad yoghurtglass. Baka egna maränger av äggvitorna som blir över eller spara dem i frysen till ett annat tillfälle och använd köpta maränger i glassen.

Citronripplad yoghurtglass med maränger och bär
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1,5 dl vit sirap
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk vatten
  • 1 dl lemon curd
  • 2 dl minimaränger

Tillbehör:

  • bär - färska, t ex hallon eller jordgubbar

Gör så här

  1. Blanda grädde, äggulor och sirap i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner yoghurten.

  2. Ställ smeten i ett kallt vattenbad tills den kallnat.

  3. Koka upp vattnet och häll det över lemon curden. Rör tills den blivit smidig.

  4. Frys glassmeten i glassmaskin tills den har en krämig konsistens. Rippla i lemon curden och blanda i marängerna. Lägg över glassen i en bunke och ställ den i frysen fram till servering.

  5. Skeda upp glassen i glas och servera med bär. 

Vad tyckte du om receptet?