Citronpotatis- och grönsakssallad

En fräscht somrig potatissallad med morötter, sockerärter, rädisor och rucola.
Citronpotatis- och grönsakssallad
Citronpotatis- och grönsakssallad Foto: Magnus Skoglöf

Citronpotatis- och grönsakssallad

  • 2 kg färskpotatis
  • 2 citroner
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 3 knippor morötter
  • 300 g sockerärter
  • 3 knippor rädisor
  • 100 g rucola

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en gryta. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med olja, salt och peppar. Låt potatisarna rinna av och halvera dem. Häll över citrondressingen och låt potatisen kallna.

  2. Skrapa och skär morötterna i bitar, lite på snedden. Koka dem halvmjuka i lättsaltat vatten, ca 3 min. Låt sockerärterna koka med ca 1 minut. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Ansa och halvera rädisorna. Blanda morötter, sockerärter, rädisor och rucola med potatisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!