Citronpepparkyckling med somrig sallad och tryffeldressing

Ljuvligt doftande citronkyckling! De kryddiga, lätt utbankande kycklingfiléerna går enkelt att grilla över indirekt glöd, eller ännu enklare i grillpanna. Den saftiga salladen med extra krisp av sockerbönor får fyllig, god umamismak av dressingen, försiktigt smaksatt med tryffelolja.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 minutkycklingfiléer - (500 g)
  • 1 citron
  • 1 msk pepparkorn - blandade hela , rosé-, grön- och svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Sallad

  • 2 gemsallad
  • 150 g sockerbönor
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 1 msk strösocker
  • 4 snackgurkor

Tryffeldressing

  • 0,5 dl syrad grädde
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 500 g färskpotatis
  • 1 dl dill - grovt hackad

Gör så här

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Stöt skalet i en mortel tillsammans med pepparn. Blanda med salt. Strö citronpepparsaltet på kycklingfiléerna. Lägg dem i en påse eller form och häll över citronsaft och olja.

  2. Sallad: Bryt loss salladsbladen. Skär bönorna på längden. Skala och skiva löken och lägg i en snabbinläggning av vatten, ättika och socker. Låt stå ca 10 min. Hyvla gurkan med osthyvel.

  3. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  4. Koka potatisen. Stek eller grilla kycklingen ca 4 min på varje sida, tills den är genomstekt. Vänd runt ingredienserna till salladen med cirka hälften av dressingen. Spara 1 msk dill till färskpotatisen. Servera kycklingen med potatis, resten av dressingen och hackad dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!