Citronomelett med stuvad svamp och timjan

Citronomelett med stuvad svamp och timjan passar till både lunch och middag. Mild och mättande med friskhet av citron.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 citron
  • 250 g champinjoner
  • 1 kruka timjan
  • 2,5 dl matlagninsgrädde
  • 150 g spenat
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, 1 dl vatten och 1 tsk salt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner hälften i äggsmeten, spara lite till garnering.

  2. Ansa och halvera svampen. Hacka timjanen. Lägg svampen i en stekpanna och fräs utan smör tills det mesta av vätskan kokat in. Häll på grädden och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt puttra tills grädden tjocknat, ca 5 min. Rör i det mesta av timjanen, spara lite till garnering.

  3. Stek fyra omeletter av äggsmeten i 4 tsk smör i omgångar i en stekpanna med släpplättbeläggning. Strö spenat över varje omelett och vik ihop dem.

  4. Häll champinjonsås över omeletterna och strö över det sparade citronskalet och timjanen. Servera genast.

Recept av Måns Ranung

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!