Citronmuffins med vaniljfrosting
Endast fantasin sätter gränser för hur muffinsen kan dekoreras med olika färger och tyllar.
Ingredienser
-
3
ägg
-
2,5 dl
strösocker
-
1 tsk
vaniljsocker
-
100 g
smör
-
1 dl
mjölk
-
3,5 dl
vetemjöl
-
2 tsk
bakpulver
-
1
citron
- finrivet skal
-
4 msk
pärlsocker
-
gul hushållsfärg
Frosting
-
90 g
smör
- rumsvarmt
-
7 dl
florsocker
-
1 tsk
vaniljsocker
-
150 g
färskost
-
hushållsfärg
- eller naturliga färgpulver
Garnering
-
strössel
- t ex silverkulor
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
-
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och sikta ner det i äggvispet. Tillsätt smörmjölken och citronskal och vänd ner det till en jämn smet.
-
Lägg pärlsockret i en plastpåse och droppa i lite gul färg. Skaka om så sockret blir gult.
-
Häll smeten i formarna och strö över pärlsockret. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem stå i muffinsplåten i 5 min och sedan svalna på ett galler.
-
Frosting: Vispa upp smöret och tillsätt florsocker. Blanda ner färskost och vaniljsocker. Dela upp frostingen i olika skålar och färga dem med olika färger. Fyll spritspåsar försedda med olika tyllar med frosting. Ta bort pappren på muffinsen och spritsa på frostingen. Garnera muffinsen med strössel.