Citronmarmelad

Sol på burk. Gör din egen ekologiska citrusmarmelad. Många gula citroner och en enda söt apelsin gör den frisk, aromatisk och fyllig i smaken.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g citroner - ekologiska
  • 200 g apelsiner - ekologiska
  • 2 dl vatten
  • 500 g syltsocker - ekolgiskt

Gör så här

  1. Skölj citroner och apelsin i ljummet vatten. Skala frukten med potatisskalare. Samla ihop skalen i en liten bunt och skär dem i tunna strimlor.

    Foto: Lina Eriksson

  2. Skär bort det vita skalet på frukterna. Skär fruktköttet i mindre bitar.

    Foto: Lina Eriksson

  3. Koka upp skal, fruktkött och vatten i en kastrull utan lock. Sjud ca 20 min.

    Foto: Lina Eriksson

  4. Tillsätt syltsockret. Koka upp under omrörning. Sjud marmeladen ca 5 min. Häll upp i väl rengjorda burkar. Sätt på lock. Förvara svalt. Håller ca 3 månader.

    Foto: Lina Eriksson

 

4 marmeladtips:

Med syltsocker blir marmeladen bra varje gång, och man behöver inte göra marmeladprov.

Välj mogna fasta frukter, helst ekologiska.

Koka först frukt utan socker, så att frukten saftar sig. Se punkt 3.

Rengör burkar och lock väl. Ställ in dem i ugnen på 100° ca 15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!