Citronmarinerade grillade kycklinglår - servera gärna med grillade grönsaker

Vill du bjuda vegetariskt kan du marinera portabellosvamp i citronmarinaden.
Sophie Berlin
Jakob Berlin

Citronmarinerade grillade kycklinglår

  • 2 kg kycklinglårfilé
  • 2 citroner - gärna ekologiska
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 krukor timjan
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och hacka vitlöken. Finhacka timjan. Blanda allt i en bunke med olja, salt och peppar.

  2. Lägg i kycklingen och blanda väl. Täck med plastfolie. Ställ i kylen ca 12 timmar.

  3. Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och låt rinna av. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 min, till 68 grader innertemperatur. Låt kallna. Hit går bra att förbereda.

  4. Vid servering: Grilla kycklingen tills den har fått fin färg och är genomvarm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!