Citronlax med rosmarin

Snabblagad laxgryta med smak av citron och rosmarin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk rosmarin - hackad och färsk eller torkad
  • 0,5 citron - rivet skal och pressad saft
  • 0,5 dl svarta oliver

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • spenat

Gör så här

  1. Skär laxen i stora tärningar. Skala och hacka vitlöken.

  2. Bryn laxen runt om i olja i en stekpanna. Salta och peppra.

  3. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta.

  4. Lägg i lax och vitlök. Låt allt sjuda ca 3 min. Strö över citronskal, oliver och ev färsk rosmarin. Servera med potatis och spenat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!