Citronkyckling - recept på kyckling i ugn skapat av stjärnkocken Tommy Myllymäki

Recept på lättlagad citronkyckling med tomater och oliver. Kyckling som lagas i ugn blir saftig och är perfekt att laga när man vill äta gott men inte stå och tillaga maten under lång tid. Det här receptet har stjärnkocken Tommy Myllymäki skapat.

Tommy Myllymäki
Citronkyckling - recept på kyckling i ugn skapat av stjärnkocken Tommy Myllymäki
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 6 tomater
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 100 g oliver - svarta, urkärnade
  • 4 knipplökar - eller salladslökar
  • 2 citroner
  • 3 rosmarinkvistar
  • 1 dl olivolja
  • 200 g fetaost

Tillbehör

  • couscous

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar.  Lägg kycklingen i en bunke. Skär tomaterna i stora bitar och blanda med kycklingen. Krydda med salt och peppar och blanda runt.

  2. Skär oliverna i bitar. Ansa och skär löken i bitar. Blanda oliver och lök med kycklingen.  

  3. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet från båda citronerna. Halvera och pressa saften ur den ena citronen. Finhacka rosmarinen. Blanda citronskal, citronsaft, rosmarin och olja med kyckling och grönsaker. Låt stå och marinera medan ugnen blir varm.

  4. Sätt ugnen på 200°. Lägg kyckling och grönsaker i en ugnssäker form, tomaterna ska ligga på kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills kycklingen är genomstekt. 

  5. Toppa kycklingen med smulad fetaost och servera med couscous. 

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: Recept på krämig fläskfilégratäng