Citronfromage med yoghurt, hallon och chokladtryffel

Recept på frisk fromage med yoghurt och mycket citronsmak. Här i bästa sällskap med hallon och mörk chokladtryffel.

Citronfromage

  • 2 gelatinblad
  • 1 citron
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker - + 2 msk
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl hallon - frysta eller färska

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • 2 chokladtryfflar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till ca 1/2 dl. Värm saften på svag värme. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i saften.

  2. Skilj på äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 2 msk socker under vispningen. Vispa äggulorna med 2 msk socker tills det får ljusgul färg och blir fluffigt.

  3. Blanda yoghurt och citronsaft med äggulorna och rör ner hälften av äggvitan. Vänd sedan försiktigt ner resterande äggvita.

  4. Lägg hallon i botten på varje glas, spara hälften till garnering. Fyll på med citronfromage. Låt stelna 1 timme i kylen. Garnera med hallon och pudra över florsocker. Servera med chokladtryffel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!