Citroncupcakes med 
jordgubbsfrosting

Min personliga favorit! Dessa muffins innehållande jordgubbar och citron är väldigt goda!
Mitt Kök
Ann-Charlotte Fägerlind
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver - /extrakt
  • 60 g smör - osaltat
  • 1 dl standardmjölk
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk citronskal - rivet
  • 250 g smör - osaltat rumstempererat
  • 500 g florsocker - (1 pkt)
  • 4 msk jordgubbssylt
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • hushållsfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.

  3. Smält smöret och blanda ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner blandningen i ägg­vispet.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i blandningen lite i taget. Rör till en jämn smet. Tillsätt rivet citronskal.

  5. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär till hälften. Grädda cirka 13-15 minuter.

  6. Lägg muffinsen på ett galler, låt svalna.

  7. Frosting: Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljpulver. Rör slätt och tillsätt jordgubbssylt. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig. Tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg.

  8. Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen. Dekorera med strössel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök