Citronbiskvitårta

I butiken brukar citronaromen stå bland hushållsfärger och smaksättare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1 citron - rivet skal
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 tsk cedroolja
  • 0,5 krm salt

Glasyr

  • 100 g choklad lemon lime - vit (Fazer)
  • 1 msk rapsolja
  • hushållsfärg - gul, några droppar

Garnering

  • citronskal - rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Finfördela mandelmassan i matberedare. Tillsätt ägg och äggvitor och blanda till en jämn smet.

  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna. Lossa kakan från formen och låt kallna på galler.

  3. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget. Rör i citronskal, citronsaft, cedroolja och salt.

  4. Bred krämen över tårtbottnen. Ställ i frysen ca 30 min för att stelna.

  5. Bryt chokladen i bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt olja och färga svagt gul med hushållsfärg. Bred chokladen över kakan. Garnera med rivet citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!