Citronaioli - recept

Aioli smaksatt med citron är underbart till exempelvis färska räkor.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vinäger
  • 4 äggulor
  • 3 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 2 - 3 vitlöksklyftor - pressade
  • salt
  • cajennepeppar
  • 1 citron - finrivet skal och lite av saften

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.

  2. Droppa i de två oljorna i en stråle och vispa kraftigt under tiden,

  3. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.

  4. Rör ner några droppar saft samt finrivet skal i aiolin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!