Kyckling i ugn - recept på citronkyckling

Recept på ugnsbakad kyckling. Lättlagad kyckling i ugn som här får smak av vitlök och dressing med citron och timjan. Serveras ljummen eller kall.

Anna Wendt
Kyckling i ugn - recept på citronkyckling
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kg majskycklingfiléer - stora med skinn
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Citron- och timjandressing

  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk timjan - hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 125°. Skala och krossa vitlöksklyftan. Stek vitlöken i smör så att den får lite färg. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor 2–3 min, tills de blir gyllene. Krydda med timjan, salt och peppar. 

  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, beräkna ca 30 min. Låt den vila 10 min. 

  3. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser. 

  4. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg på ett serveringsfat. Skeda över dressingen och toppa med timjankvistar. 

Vad tyckte du om receptet?