Kyckling i ugn - recept på citronkyckling
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Recept på ugnsbakad kyckling. Lättlagad kyckling i ugn som här får smak av vitlök och dressing med citron och timjan. Serveras ljummen eller kall.
Ingredienser
-
1 kg
majskycklingfiléer
- stora med skinn
-
1 - 2
vitlöksklyftor
-
25 g
smör
-
2 tsk
timjan
-
2 tsk
salt
-
0,5 tsk
svartpeppar
- nymald
Citron- och timjandressing
-
0,5 dl
citron
- pressad
-
0,5 dl
honung
- flytande
-
0,5 dl
olivolja
-
3 msk
timjan
- hackad
-
1 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Garnering
-
timjan
Gör så här
-
Sätt ugnen på 125°. Skala och krossa vitlöksklyftan. Stek vitlöken i smör så att den får lite färg. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor 2–3 min, tills de blir gyllene. Krydda med timjan, salt och peppar.
-
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, beräkna ca 30 min. Låt den vila 10 min.
-
Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.
-
Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg på ett serveringsfat. Skeda över dressingen och toppa med timjankvistar.