Kyckling i ugn - recept på citronkyckling

Recept på ugnsbakad kyckling. Lättlagad kyckling i ugn som här får smak av vitlök och dressing med citron och timjan. Serveras ljummen eller kall.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kg majskycklingfiléer - stora med skinn
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Citron- och timjandressing

  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk timjan - hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 125°. Skala och krossa vitlöksklyftan. Stek vitlöken i smör så att den får lite färg. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor 2–3 min, tills de blir gyllene. Krydda med timjan, salt och peppar. 

  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, beräkna ca 30 min. Låt den vila 10 min. 

  3. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser. 

  4. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg på ett serveringsfat. Skeda över dressingen och toppa med timjankvistar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!