Citron- och maskrossnaps  

Krydda din snaps - hemkryddat smakar bäst. Citron- och maskrossnaps är en harmonisk och god lite pepprig snaps med bra syra som passar till gravad lax, inlagd sill, gubbröra och gravad löjromsströmming.

Elisabeth Johansson
Citron- och maskrossnaps  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 35 cl brännvin - t ex vodka
  • 5 dl maskrosblommor
  • 1 citron

Gör så här

  1. Häll upp hälften av brännvinet i en burk. Lägg blommorna i en skål med kallt vatten 2–3 min. Sila bort vattnet. Dra av de gula kronbladen och lägg dem i burken med spriten. Låt dra 2 dygn.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skala av det gula skalet med en potatisskalare. Lägg citronskalet i flaskan med resten av spriten. Låt dra 2 dygn.

  3. Sila bort blomblad och citronskal genom ett kaffefilter. Blanda de båda smaksatta snapsarna, häll upp i flaska och förvara mörkt och svalt.

  4. Passar bra till: Gravad lax, inlagd sill, gubbröra och gravad löjromsströmming.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Per Ranung