Citron- och maskrossnaps  

Krydda din snaps - hemkryddat smakar bäst. Citron- och maskrossnaps är en harmonisk och god lite pepprig snaps med bra syra som passar till gravad lax, inlagd sill, gubbröra och gravad löjromsströmming.  
Elisabeth Johansson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 35 cl brännvin - t ex vodka
  • 5 dl maskrosblommor
  • 1 citron

Gör så här

  1. Häll upp hälften av brännvinet i en burk. Lägg blommorna i en skål med kallt vatten 2–3 min. Sila bort vattnet. Dra av de gula kronbladen och lägg dem i burken med spriten. Låt dra 2 dygn.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skala av det gula skalet med en potatisskalare. Lägg citronskalet i flaskan med resten av spriten. Låt dra 2 dygn.

  3. Sila bort blomblad och citronskal genom ett kaffefilter. Blanda de båda smaksatta snapsarna, häll upp i flaska och förvara mörkt och svalt.

  4. Passar bra till: Gravad lax, inlagd sill, gubbröra och gravad löjromsströmming.

Foto: Per Ranung

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!