Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Citron- och löksill

Citron- och löksill har en frisk smak av citron. Gör sillen dagen före servering för bästa smak.

Elisabeth Johansson
Citron- och löksill
Citron- och löksill
Citron- och löksill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - salta, urvattnade
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 silverlök
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 1/2–2 cm breda bitar.

  2. Rör ihop ättika, socker och vatten tills allt socker smält.

  3. Skala och skär silverlöken i strimlor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det gula skalet med en vass kniv eller potatisskalare.

  4. Varva sill, lök och citronskal i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra 1 dygn i kylen.

Vad tyckte du om receptet?