Ciderbräserad rödkål med ingefära och äpple

Ciderbräserad rödkål med ingefära och äpple bildar en magisk smakkombination. En liten klick smör i gör kålen len och glansig.
Lisa Lemke
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 750 g rödkål
  • 1 äpple - stort, syrligt
  • 1 rödlök - stor
  • 1 apelsin
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk ingefära - finhackad
  • 1 msk salt
  • 9 nejlikor
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl äppelcider - söt
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Strimla rödkålen. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och hacka löken. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Lägg kål, äpple, lök och apelsinskal i en kastrull. Tillsätt vinäger och kryddor och häll över cider. Klicka på smöret. Koka upp på svag värme och under lock och låt sjuda tills kålen är helt mjuk.

  3. Kålen kan med fördel förberedas i förväg och antingen frysas in eller förvaras i kylen där den håller 2–3 dagar.  Värm kålen vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!