Churros med chokladsås

Recept på churros. Ibland är churrosen formade till kransar, ibland är de fyllda med choklad eller, som här, doppade i ljummen chokladsås.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 75 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg

Fritering

  • 5 dl rapsolja

Garnering

  • florsocker

Chokladsås

  • 50 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk konjak

Gör så här

  1. Chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt konjak.

  2. Churros: Koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt mjölet. Vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens sidor. Låt svalna.

  3. Vispa ner äggen, ett i taget, och vispa kraftigt. Häll smeten i en spritspåse med slät tyll.

  4. Hetta upp oljan i en gryta till 180°. Spritsa ner 5–6 cm långa längder i den heta oljan, ca 8 i ­taget. Fritera dem runt om ca 5 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt tills all smet är slut. Pudra över rikligt med ­florsocker och doppa dem i den ljumna choklad­såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!