Choucroute

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 kg surkål
  • 750 g rimmat sidfläsk
  • 2 msk sidfläsket - fett från
  • 2 gula lökar - strimlade
  • 2 äpplen - i klyftor
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk kummin
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 3 dl vitt vin - torrt, gärna riesling
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 1,2 kg korv - blandad, t ex bratwurst, regenburger, frankfurter, debriciner eller chorizo

Tillbehör

  • potatis - kokt

Gör så här

  1. Choucroute: Skölj surkålen i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av. Skär bort lite fett från fläskbiten och fräs det i en gryta tills det smälter. Stek lök och äpple i fettet under omrörning ca 3 min.

  2. Tillsätt kål, lagerblad, kummin, peppar och vin. Tryck ner fläskbiten till mitten av kålen. Lös upp buljongtärningarna i kokande vatten. Häll på buljongen och låt grytan sjuda under lock ca 1 timme.

  3. Lägg korvarna i grytan ovanpå kålen och låt alltsammans sjuda ytterligare ca 20 min under lock. Fiska upp fläskbiten och skär den i skivor före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!