Choronsås

Choronsås är en bearnaisesås som smaksatts med tomatpuré. Mycket god till allt grillat kött.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 150 g smör - + 1 msk
  • 1 schalottenlök - liten
  • 5 stjälkar dragon
  • 5 stjälkar persilja
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 dl vatten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 äggulor
  • 2 msk dragon - hackad
  • 2 msk persilja - hackad
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 3 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Smält 150 g smör. Ställ det åt sidan. Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt örtstjälkar och pepparkorn. Häll över vatten och vinäger.

  2. Koka utan lock tills ca 2 msk återstår. Sila bort stjälkar och pepparkorn. Blanda vinägerreduktionen och äggulor i en kastrull. Vispa kraftigt på låg värme tills det blir fluffigt och börjar tjockna.

  3. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget, under kraftig vispning. Värm såsen under vispning om den blir för tunn.

  4. Blanda ner hackad dragon och persilja i såsen och krydda med salt och cayennepeppar.

  5. Fräs tomatpurén i 1 msk smör under omrörning ca 2 min. Blanda ner tomatpurén i såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!