Chorizo med padrones

Lyxa till det med pinchos! Till chorizo med padrones används padrones som är milda som paprikor och mycket goda att steka i olja. De är ett vanligt inslag när man äter tapas i Spanien. Välj den spanska, råa chorizon.
Petra Lindstrand
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 surdegsbaguette
  • 2 msk olivolja - + 2 msk
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 300 g chorizo - spansk, rå
  • 200 g padrones
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 4 körsbärskvisttomater - stora

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i skivor. Pensla med 2 msk olja och stek i het stekpanna tills brödet fått fin färg. Skala och halvera vitlöksklyftan och dra den över ena snittytan.

  2. Stek korven runt om i medelvarm stekpanna ca 2 min. Lägg över i en ugnssäker form. Stek vidare mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna och vila ca 10 min.

  3. Stek padrones i 2 msk olja på högsta värme tills de fått ordentligt med färg. Strö över flingsalt. Lägg dem på ett fat. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och  bryn den snabbt i samma stekpanna.

  4. Halvera tomaterna och gnid snittytan över bröden. Toppa brödskivorna med padrones och korv. Stick i en pinne och servera direkt.

Pinchos

Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!