Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Chokladvåfflor

Chokladvåfflor innehåller varken mjöl eller mjölk, vilket gör att även gluten- och laktosintoleranta kan äta dem.

Allt om Mat
Chokladvåfflor
Chokladvåfflor
Chokladvåfflor
Chokladvåfflor. Styling: Anna Nordh Foto: Pearl Åkesson

Ingredienser

  • 3 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk matolja
  • 4 ägg
  • 2 msk smör - eller mjölkfritt margarin till gräddning

Tillbehör

  • grädde - lättvispad
  • bär - t ex hallon
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och matolja, rör till en slät smet. Vispa slutligen i äggen.

  2. Värm våffeljärnet, lägg på en liten klick smör eller margarin, häll på ca 1 dl smet och grädda. Lägg våfflorna allt eftersom på galler.

  3. Servera de nygräddade våfflorna med grädde och bär. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?