Chokladvåfflor

Chokladvåfflor innehåller varken mjöl eller mjölk, vilket gör att även gluten- och laktosintoleranta kan äta dem.
Allt om Mat
Chokladvåfflor. Styling: Anna Nordh
Chokladvåfflor. Styling: Anna Nordh Foto: Pearl Åkesson

Ingredienser

  • 3 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk matolja
  • 4 ägg
  • 2 msk smör - eller mjölkfritt margarin till gräddning

Tillbehör

  • grädde - lättvispad
  • bär - t ex hallon
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och matolja, rör till en slät smet. Vispa slutligen i äggen.

  2. Värm våffeljärnet, lägg på en liten klick smör eller margarin, häll på ca 1 dl smet och grädda. Lägg våfflorna allt eftersom på galler.

  3. Servera de nygräddade våfflorna med grädde och bär. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!